Menu
Your Cart

Articole Virginia Linul RSS Feed

04 Nov VIRGINIA LINUL și povestea costumului popular: „Poartă cu tine reflexia frumoasă a României!”
0 1962
Cred că niciodată nu voi putea să scriu despre oameni, dacă aceştia nu mi-ar transmite acea emoție şi acea simțire profund pozitivă, care te inspiră şi îți oferă posibilitatea să creionezi cât mai verosimil povestea lor pentru cititori.Povestea de astăzi nu este despre o singură persoană, ci reprezintă un întreg popor – Povestea costumui popular ro..
07 Jul
0 13
Bistrița-Năsăud este o zona turistică și etnografică renumită prin obiective care atrag an de an mii de vizitatori.Acum pe harta județului a apărut o nouă destinație: "Casă costumului popular, Virginia Linul".Cunoscută creatoare de costume populare împlinește astfel visul mamei sale care a devenit și al ei, acela de a arată lumii frumsetea costumul..
04 Nov Virginia Linul, cea mai cunoscută creatoare de costume populare din țară, lansează prima sa carte la Târgul de Carte Alba Transilvana de la Alba Iulia
0 6262
Satul românesc, tradiție și valori este titlul generic sub care se va desfășura, vineri 7 iunie 2019, începând cu ora 19:00 la Muzeul icoanei – Museikon din Alba Iulia, evenimentul multi-art ce o va avea în centrul său pe cea mai cunoscută creatoare româncă de costume populare, Virginia Linul.Evenimentul face parte din programul Târgului de Carte A..
04 Nov Acasă la Virginia Linul, creator de artă tradițională: „Tradițiile înseamnă muncă de sute de ani a strămoșilor noștri”
0 6494
Ați fost la Salva?”, „Trebuie neapărat să ajungeți la Virginia Linul!”, „Nu uitați să treceți pe la Salva să vedeți portul popular din Bistrița Năsăud!”Acestea sunt doar trei dintre îndemnurile bistrițenilor care ne-a condus de sărbătoarea Floriilor, în comuna Salva chiar în locuința dnei Virginia Linul, creator de artă tradițională.Încă de la intr..
05 Aug Ia, haina care a îmbrăcat nu doar România
gabriel 1 11347
După anii în care nu ne mai săturam de jeanșii visați în comunism, iar costumul popular era un exponat de muzeu accesibil cel mult interpreților de muzică populară, românii au redescoperit frumusețea portului tradițional prin intermediul iilor redescoperite în dulapul bunicilor sau realizate cu multă migală de artiști precum bistrițeanca Virginia L..
25 Mar Interviu cu Virginia Linul. Cum au ajuns costumele populare românești la Washington DC
gabriel 0 1446
Numele Virginiei Linul din comuna Salva, judeţul Bistriţa-Năsăud, a devenit un brand în sine de când meșterul popular a dus costumele populare cusute de mâna sa de pe Valea Someşului până la Muzeul Smithsonian din Washing­ton. Împreună cu alţi meşteri populari, Virginia Linul a fost cooptată în echipa designerului francez Philippe Guilet pentru a c..
14 Nov Muzeul Virginia Linul
gabriel 0 5777
A pus pe el frumusețea, culoarea și veselia florilor de pe câmp. L-a scos în lume, pe toate continentele și l-a transformat în sursă de inspirație pentru Phillipe Guillet, unul dintre cei mai mari creatori internaționali de modă, care l-a făcut vedeta colecției 100%.ro.Inspirată de el, Virginia Linul l-a adaptat zilelor noastre în propria Linie Tra..
Afişare 1 - 7 din 7 (1 pagini)
Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare.